Vendégházunk

Mátra, s benne Mátraszentlászló egy gyöngyszem. Az a sok zöld elvarázsol. Miért 21 és fél? Jelenleg ennyi fenyőfánk maradt. Sokkal több volt, mivel a telek és a ház 13 évig magára maradt. Szerencsésnek mondhatjuk magunkat, hogy végül sikerült megvenni. Hosszú folyamat volt, de sikerült. Mert szerettük volna megmenteni a házat a teljes pusztulástól, a telket az elgazosodástól. A kertben még vannak teendők, terveink is vannak és tesszük is a dolgunkat, de a gyermekek még kicsik, és a munkahelyen is helyt kell állni, így lassabban haladunk. Szeretünk itt fent lenni s ez is fontos. És szeretnénk ezt az itt érzést másokkal is megszerettetni. Ezért az elhagyatott ház tervezése és újraépítése során nagy hangsúlyt fektettünk többek között a saját igényeinkre: biztonság, fenntarthatóság, kényelem és persze online kapcsolat a világgal. Számba vettük mit szeretünk itt és még mire volna szükség ahhoz, hogy ne hiányozzon a világ nyüzsgése, de tudjuk mi zajlik körülöttünk és a világban. Így vendégházunkat szinte mindennel felszereltük, hogy a természet vadsága és nomádsága mellett meglegyen a kényelem.

Így természetesen van WIFI és jelerősítő, hogy mindenkinek jusson 🙂 Konyhánk minden háztartási géppel felszerelt; hűtő, sütő, mikró, főzőlap, kenyérpirító, vízforraló, kapszulás és kotyogós kávéfőző, mosogatógép, … ami kellhet, hogy kikapcsolódás mellett a főzés is pihentető legyen. A konyhaszekrényekben található edények, konyhai eszközök, teljes pohár, ét- és edénykészlet természetesen része a felszerelésnek.

Több napos itt tartózkodásod esetén rendelkezésedre áll mosógépünk is, bio mosószerrel.

A ház korszerűen felújított, energiatakarékos és belül minden új 🙂 Eddig csak mi teszteltük, kivéve az ágyakat, mert nekünk van saját privát zónánk. A fűtés két körös, így ha szereted a tűz látványát, melegét, van vízteres kandallónk, ha nem bíbelődnél evvel, van termosztát vezérelt központi fűtés is.

A telek hatalmas, a végében kis patak csordogál, ami jelenleg még vadregényes, de hamarosan kapunk erősítést a rendbetételéhez. A kertet ketté osztottuk, jelezvén mely rész van most lezárva, mivel tervezzük második ütemként bővíteni fedett nyári konyhával, de ez már a jövő év projektje lesz. Autóval tudtok parkolni a telken belül és a ház előtti aszfaltos utcánkon is. Az elektromos autóval érkezőknek jövőre már lesz telken belüli töltőállomás, jelenleg a házunk teraszától vételezhető áram.

Néhány tanács:

Bármely irányból közelíted is meg a Hegyet, állj meg Gyöngyösön vagy Pásztón alapvető élelmiszerekért, üzemanyagért. Amikor felérsz megtapasztalhatod magad is, hogy itt nincsenek éjjel-nappali boltok, benzinkutak, dohányboltok. Természet van. Látványos, kézzel fogható. Gyógyszertár van egy kisebb az Orvosi rendelőben Mátraszentimrén, délelőttönként, rendelési időben.

A közelben, az utcánkban van szuper étterem (Vöröskő), lepényes, beülős, sörözős (Natali Vendégház), vagy mellettünk a Vadász Turistaház és étterem, de igazából itt ennyi. Meg a szarvasok, muflonok, akár a kertben is. Tehát hozd magaddal, amire szükséged van, és mi biztosítjuk az eszközöket, hogy megalkosd a könnyű ebédet, hangulatos sütögetést és élvezd a társaságod, a csendet, a zöldet, tájat, levegőt. Mert Ez az a hely 🙂 I 💚 Mátra!