Házirend

Kedves Vendégeink!

Szeretnénk megkérni benneteket, hogy az alábbiakat figyelmesen olvassátok el és itt tartózkodásotok alatt tekintsétek kötelező érvényűnek.

A vendégház és a berendezési tárgyak állagának, rendjének és tisztaságának fenntartása érdekében kérünk, tartózkodjatok  minden olyan tevékenységtől, amelyet saját otthonotokban sem tennétek.

Be- és kijelentkezés:

Az érkezés történhet 14 és 21 óra között. A távozás napján 11 óráig kérjük elhagyni a házat. Ezeket tudjuk rugalmasan kezelni, de előzetesen egyeztessünk.

Fizetés:

A szállásdíj és az idegenforgalmi adó fizetése megérkezéskor a bejelentkező lap kitöltése után történik. Jelen helyzetben az idegenforgalmi adót nem kell megfizetni.

Biztonság:

A környék biztonságos. Hogy az is maradhasson, azért legyünk körültekintőek. Az értéktárgyaidra ügyelj, mivel arra felelősséget vállalni nem tudunk! Ha elhagyod a házat, mindig zárd be. A bejárati ajtó a kilincs felhúzása után zárható kulcsra. Kérjük, a kulcsokra nagyon vigyázzatok.

A kert hatalmas, ketté osztottuk, mivel készülünk a hátsó rész fejlesztésére. Ezt a területet átadásig lezártuk. Mivel építési terület, a belépés átmenetileg nem megengedett! Kiemelten fontos, hogy a gyermekek se menjenek erre az elkerített területre!

Felhívjuk a kisgyermekes szülők figyelmét, hogy ne hagyják felügyelet nélkül gyermekeiket se a vendégházon belül, se azon kívül!

Dohányzás:

Csak a kijelölt helyeken szabad a dohányzás (terasz, szalonnasütő). Tisztelettel megkérjük dohányzó Vendégeinket, hogy a környezet védelme és a tisztaság fenntartása érdekében a csikkeket ne szórjátok el, hanem azokat tegyétek a kihelyezett hamutartóba. Az épületben a dohányzás TILOS!

Nenyúljhozzám:

A házban vannak olyan fiókok, ajtók, amik privát dolgokat rejtenek, ezeket matricával láttuk el. Kérjük ne vegyetek ki belőlük semmit.

Fűtés:

A fűtés két körös; termosztáttal vezérelt központi fűtés és vízteres kandalló. Amennyiben használni szeretnéd a nappaliban lévő kandallót, nincs akadálya, de feltétlen olvasd el az ott elhelyezett útmutatót.

Berendezési tárgyak használata:

Kérjük a berendezési tárgyak rendeltetésszerű használatát! A fali díszeket, képeket ne vegyétek le. A nagyobb bútorokat átrendezni nem szabad, mert azok elmozdítása balesetveszélyes lehet! A 4 ágyas szobában emeletes ágy van, ezért az csak saját felelősségre használható! A szobák berendezését és felszerelését, beleértve a törülközőket, ágyneműt ne vigyétek ki a házból. A nappaliban található plédekkel melegítheted magad a teraszon. Teraszon vannak pihenőszékek, kerti asztal. Piknik takarót találsz az előszoba polcán, azt használhatod a szabadban.

Takarítás:

A házat környezetkímélő szerekkel kitakarítva, fertőtlenítve bocsátjuk a rendelkezésedre. Előfordulhat veletek is, hogy kiömlik, leesik valami, így takarító eszközökre szükséged lehet. Az előszobában megtalálod azokat. Érezd jól magad, de vigyázz a rendre 🙂 Nem várjuk el, hogy kitakaríts magad után, de tisztelettel megkérünk, hogy távozáskor hagyd úgy a házat, ahogyan Te is találtad. Külön megköszönjük, ha az ágyneműket lehúzod 🙂

Szemétkezelés:

A háztartási szemét gyűjtése a konyhában található szemetesbe lehetséges (konyhai szemetesbe való zsák a mosogató alatti szekrényben található). Ha ez megtelne, kérjük, ürítsd ki a kertkapu mellett található nagy fekete szemeteskukába. Szelektív hulladékgyűjtésre van lehetőség, mivel azokat rendszerszerűen összegyűjtik és elviszik. Erre alkalmas színkódolt tárolót a konyhapult alatt találod (sárga – műanyag, kék – papír).

Étkezés:

A vendégház jól felszerelt konyhával rendelkezik. Az edények az indukciós főzőlappal kompatibilisek. A mikrohullámú sütőbe ne tegyetek be fémet tartalmazó tárgyat. Kérjük, a szobákban ne étkezzetek, van étkező: nagy asztallal s székekkel.

Tűzrakás, bográcsozás:

Természetvédelmi övezetben vagytok, így tüzet rakni kizárólag a kijelölt tűzrakó helyen, a kijelölt farakásból, szélcsendben, egy vödör oltóvízzel felszerelkezve lehet. Bográcsállvány s bogrács használható. A tűzrakás után megkérünk, hogy a keletkezett szemetet, ételmaradékot tedd a kukába (különben reggelre szétszedik a vadállatok). Sütögetés befejeztével győződj meg róla, hogy nem maradt parázs, ami lángra kaphat!

Egyéb:

A szomszédok nyugalmának és a rend biztosítása véget, 22-08 óra között a teraszon, a kertben és az utcán is ildomos mellőzni a hangoskodást.

Felhívjuk figyelmedet, hogy a tulajdonos nem vállal felelősséget és nem fizet kártérítést az önhibáján kívül történt eseményekből eredő károkért pl. természeti csapás, jégeső, tűz, áramszünet, stb. A szándékos károkozás anyagi kártérítést von maga után!

Megkérünk benneteket, hogy az energiafogyasztásotok optimalizálásával járuljatok hozzá a környezetvédelemhez. Ne folyasd a vizet, kapcsold le a villanyt, ha nem szükséges, bánj takarékosan a tűzifával és kirándulásaid alkalmával hozd vissza a szemétnek valót. Nálunk kiszelektálhatod. Vigyázzunk együtt a Mátrára is! 💚

A Felső-Mátra ezen települése is természetvédelmi területen fekszik. Az itt lakók illetve az idelátogatók is szeretik és becsülik a természeti adottságokat e nyugalmat és csendet. Amennyiben “legény-leánybúcsú hangulatú” bulira keresel helyet, nem ajánlhatom magunkat! Viszont sok szeretettel várunk mindenkit, aki friss levegőre, nyugalomra és a természet érintésére vágyik!